Політика
20 травня 2019
Виборці дають Зеленському на зміни не більше року
У Володимира Зеленського зараз надзвичайно важка ситуація не лише з огляду на можливе зниження рівня підтримки.
news-image

У Володимира Зеленського зараз надзвичайно важка ситуація не лише з огляду на можливе зниження рівня підтримки. А й впринципі з огляду на те, що не будучи досвідченим управлінцем він приступає до обов’язків президента України.

Це виклик, адже зараз українці дають не більше року Зеленському на те, щоб він впорався із завданнями у статусі президента.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» телеканалу ZIK говорив директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, пише «Є!».

«У конкретному випадку 73% проголосували за Зеленського у другому турі. Але наскільки вони будуть готові продовжувати підтримувати новообраного президента, буде відомо пізніше», – сказав Антипович.

Він зазначив: зараз можна говорити, що українці дають не більше року Володимиру Зеленському на те, щоб оцінити впорався він із завданнями у статусі президента, чи ні. До того ж є і дуже багато виборців, які вважають, що він за кілька місяців повинен показати результат.

«У Володимира Зеленського зараз надзвичайно важка ситуація. І не тільки з огляду на можливе зниження рівня підтримки, а й, в принципі, з огляду на те, що, не будучи досвідченим управлінцем, він приступає до свої обов’язків. Побачимо, звичайно, помилок буде багато, можливо, будуть якісь незрозумілі кроки новообраного президента, але не спробуєш, не побачиш. Так завжди було», – зазначив він.

Що стосується парламентських виборів, за словами Антиповича, результати дослідження, які були оприлюднені минулого тижня, показують, що близько 40% майбутнього парламенту за пропорційною складовою отримує партія «Слуга народу». Окрім неї є ще декілька, які всім відомі, хоча не можна виключати і можливість проходження Вакарчука до нового складу ВР.

«Окрім «Слуги народу», тільки три політичні сили долають п’ятивідсотковий бар’єр з приблизно однаковим показником. Це «Опозиційна платформа – За життя», Блок Петра Порошенка та Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Те, що десь на межі є партії Смешка, Гриценка, ще нічого не означає. Адже з появою Святослава Вакарчука проходження цих політичних сил будуть під питанням. Тому що є запит на зміни, на чому і виграв Зеленський. Тут Вакарчук мав би мати певний бонус і претендувати на проходження до ВР. Він якраз і може бути п’ятою політичною силою, котра зможе зайти в парламент у випадку дострокових виборів, які через два місяці можуть відбутися», – додав Антипович.

Нагадаємо, секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька заявила, що після початку виборчої кампанії, тобто з наступного дня публікації указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити виборчий процес.

До слова, сьогодні під час інавгураційної промови Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду 8 скликання.

Читайте також:Кошовий розповів про своє політичне майбутнє  (відео)