Події
21 травня 2019
Зеленський оплатив 850 грн штрафу за демонстрацію виборчого бюлетеня
За словами адвоката президента України Володимира Зеленського, глава держави вирішив не оскаржувати, а виконати рішення Оболонського районного суду Києва про штраф у розмірі 850 грн за демонстрацію свого заповненого бюлетеня на президентських виборах.
news-image

Президент України Володимир Зеленський оплатив 850 грн штрафу за демонстрацію свого заповненого бюлетеня на президентських виборах, повідомив 21 травня "Українським новинам" адвокат Зеленського Ігор Пугайко, пише «Є!» з посиланням на Гордон.

"Володимир Зеленський вирішив не оскаржувати цього рішення і сплатив штраф", – сказав Пугайко.

Він зазначив, що президент сплатив штраф ще 17 травня. Отже, Зеленський виконав рішення суду повною мірою.

Оболонський районний суд Києва 13 травня визнав Зеленського винним в адміністративному правопорушенні й наклав на нього штраф. Також президент мав сплатити 384 грн судового збору. Президент на засідання не з'явився.

21 квітня, після голосування у другому турі президентських виборів, Зеленський продемонстрував на виборчій дільниці свій заповнений бюлетень. Він проголосував за себе. Поліція Києва кваліфікувала подію за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Читайте також:Рада продовжила пільговий період для розмитнення авто на єврономерах