Події
21 травня 2019
Політв’язень Сенцов пише в колонії нові розповіді, - правозахисниця
Правозахисниця і оглядач "МБХ медіа" Зоя Светова поговорила телефоном з українським режисером, політв’язнем Олегом Сенцовим.
news-image
Правозахисниця і оглядач "МБХ медіа" Зоя Светова поговорила телефоном з українським режисером, політв’язнем Олегом Сенцовим. Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише «Є!».

Зазначається, що спочатку розмова повинна відбутися тиждень тому, 14 травня, в річницю початку голодування Сенцова.

Зої тоді відмовили в дзвінку в колонію, адже правозахисниця зазначила не той час, в яке укладеним загону, де знаходиться режисер, можна розмовляти по телефону.

Сенцов розповів, що набрав вагу, втрачений за час 145-денної голодовки і займається спортом. Наразі режисер пише оповідання і повідомив, що скоро повинна вийти його нова книга.

У ході розмови Светова і Сенцов також обговорювали фільм, знятий в Україні за п'єсою "Номери". Режисер знає, що його уривки покажуть на Одеському кінофестивалі цього літа, оскільки підтримує листування з творцями картини.

За словами правозахисниці, у Сенцова був цілком бадьорий голос, він повідомив їй, що у нього все в порядку, і цікавився новинами з Росії та України.

Політв’язень запитав, що вона думає про нового президента України Володимир Зеленський. Правозахисниця відповіла, що, на її думку, новий глава держави повинен домовитися з Росією про обмін політв'язнів на росіян, які відбувають покарання в Україні. Светова зазначила, що Сенцов нічого на це не сказав.

"Він просто слухав, йому була цікава ця інформація", - розповіла Радіо Свобода правозахисниця.

Читайте також:Росія хоче відібрати українське громадянство у політв'язня Балуха