Світ
24 травня 2019
В Росії хочуть заборонити комп'ютерну гру Minecraft
Красноярський депутат 62-річний Володимир Рейнгардт вніс пропозицію про заборону гри на засіданні місцевого зібрання.
news-image

В Росії хочуть заборонити комп'ютерну гру Minecraft, бо вона збільшує кількість розлучень та викликає агресію.

Красноярський депутат 62-річний Володимир Рейнгардт вніс пропозицію про заборону гри на засіданні місцевого зібрання, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Приїхав з Ніжньоінгашського району. Зайшов в бібліотеку. Сидять діти. Я їм кажу, навіщо прийшли в бібліотеку. Відповідають - книги взяти. І все з телефонами. Я запитав, що вони дивляться. Кажуть - ігри закачали. Питаю - Minecraft? Так, Minecraft ", - сказав депутат.

Його ініціативу підтримала Ірина Мірошникова, яка виконує обов'язки уповноваженої по правам дітей в Красноярському окрузі.

Гра Minecraft створена за принципом свободи дії. В ній персонаж може досліджувати ігрове середовище, купувати предмети, спілкуватися з іншими персонажами та вбивати їх.

"Ви розумієте, ось ці ігри взагалі треба заборонити і ці сайти. І потім не буде цієї гіперактивності. Що пропагується в грі Minecraft? Насильство. Тому і виникає гіперактивність", - каже депутат.

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан допускає, що можуть бути мирні домовленості з Росією і "конфліктні питання". Про це він сказав в ефірі програми "Право на владу".

Читайте також:Посол Великобританії потролила Зеленського після його фрази про «старушку Британію»