Події
24 травня 2019
Підтоплення на Закарпатті: пік паводка минув, служби життєзабезпечення працюють над ліквідацією наслідків
24 травня, підтопленими залишаються 288 домогосподарств.
news-image

Пік паводка на Закарпатті минув, однак станом на 10:00 п'ятниці, 24 травня, підтопленими залишаються 288 домогосподарств. Найбільше від стихії постраждали Воловецький та Перечинський райони області, повідомила в ефірі "112 Україна" спікер ДержНС у Закарпатській області Наталія Батир, пише «Є!».

За її словами, дещо збільшилася кількість підтоплених житлових будинків, зокрема найбільше підтоплень в Іршавському та Перечинському районах. На території всієї області підтоплено понад 2 гектари сільгоспугідь і пасовищ.

"Однак вода йде на спад, де потрібна допомога рятувальників - вони відкачують її за допомогою насосних станцій. Надалі ситуація буде ліквідована і буде здійснено загальний підрахунок збитків, завданих водною стихією", - розповіла Батир.

 За її словами, до ліквідації наслідків паводків залучено всі служби життєзабезпечення, окрім рятувальників, які здійснюють відкачування води і надають допомогу населенню. Залучено також працівниківу басейнового управління водних ресурсів р. Тиса, органи місцевої влади та поліцейських.

"Усі служби життєзабезпечення зараз приведено в режим бойової готовності, щоб якомога швидше ліквідувати цю негоду і допомогти людям повернутися до нормального ритму життя", - додала речник ДержНС.

Зазначимо, що суму збитків ще не підраховано. Раніше в. о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослав Галас повідомляв, що Закарпаттю доведеться звертатися до Кабінету міністрів з проханням виділити області з резервного фонду кошти для ліквідації наслідків негоди. 

Нагадаємо, що в Закарпатській області унаслідок підтоплень, викликаних сильними дощами, пошкоджено 23 будинки і 241 домогосподарство, зруйновано міст, а також спостерігається перелив води через автодороги. В Івано-Франківській області підтоплено житловий будинок у смт Букачівці Рогатинського району та 151 домогосподарство в 15 населених пунктах області.