Політика
27 травня 2019
Львівський заколот: дві фракції вимагають відставки Садового
У Львівській міській раді зареєстрували проект ухвали про дострокове припинення повноважень мера Львова Андрія Садового.
news-image

У Львівській міській раді зареєстрували проект ухвали про дострокове припинення повноважень мера Львова Андрія Садового. У відповідь він запропонував проводити одночасно дострокові вибори і міського голови і депутатів.

Проект відповідної ухвали Андрій Садовий опублікував на своїй сторінці у Facebook, пише «Є!» з посиланням на ЗІК.

Її авторами є голова фракції БПП у Львівській міській раді Петро Адамик, голова фракції ВО Свобода Маркіян Лопачак, а також депутат від БПП Григорій Козловський.

Достроково припинити повноваження львівського міського голови Андрія Садового вони пропонують у зв’язку зі сміттєвою проблемою міста.

«Зважаючи на юридичні факти, встановлені постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 30.01.2017 в частині визнання протиправною бездіяльності львівського міського голови щодо незабезпечення закриття міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону для розміщення твердих побутових відходів Львова, будівництво на ній заводу з їх переробки та сміттєсортувального комплексу … достроково припинити повноваження Львівського міського голови Садового Андрія Івановича», – йдеться в проекті ухвали.

У своєму пості Андрій Садовий заявив, депутати прагнуть влади, і запропонував оголосити дострокові вибори і мера і депутатів.

«Інтерес хлопців простий. За рік до місцевих виборів позбавити місто легітимного мера і грабувати з розмахом. Одночасно зараз активізуються різні «активісти» з кримінальним корінням, щоб імітувати протести. Хлопці, ви хочете влади? Її дають люди на виборах. Ми готові до перевиборів і мера і депутатів. А ви?», – написав Садовий.

Нагадаємо, чергові місцеві вибори заплановані на 2020 рік.

Читайте також:Вакарчук назвав головну мету походу до Ради