Світ
27 травня 2019
Ноутбук із 6 найнебезпечнішими вірусами продають за $ 1,2 млн
Художник Го Про Донг зазначає, що мета створення ноутбука полягала в тому, щоб перетворити абстрактні загрози, з якими ми повсюдно зустрічаємося, на фізичний об'єкт.
news-image
Художник Го Про Донг зазначає, що мета створення ноутбука полягала в тому, щоб перетворити абстрактні загрози, з якими ми повсюдно зустрічаємося, на фізичний об'єкт. Про це пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
"У нас є уявлення, що це відбувається в комп'ютерах і насправді не може вплинути на нас; це абсурд, - додав Го. - Віруси можуть впливати на електромережі або громадську інфраструктуру, можуть заподіяти прямої шкоди кожному з нас. Це нова зброя, автомати сучасного світу".

Він вибрав віруси за розміром завданих ними економічних збитків. До них відносяться вірус ILOVEYOU 2000 року, який поширювався у вигляді "любовних листів" електронною поштою. Або WannaCry - атака з метою викупу, яка в 2017 році відключила комп'ютери в лікарнях і на заводах по всьому світу і в якій розвідувальні служби звинуватили Північну Корею.

За словами Го, WannaCry - це прекрасний приклад того, як цифрові атаки завдають фізичної шкоди. "Цей вірус завдав шкоди в розмірі $ 100 млн і призвів до скасування десятків тисяч візитів до лікарів".

Ноутбук зараз виставляється на аукціоні, торги ведуться на сумі $ 1,2 млн. У описі пристрою повідомляється, що це не просто ноутбук, а "бестіарій чудовиськ, які нас оточують".

Читайте також:ПриватБанк запустив бота, через якого можна замовляти готівку