Політика
28 травня 2019
Вибори стартували з «засівання» округів цукром і ліками
У Луганській області в місті Сіверськодонецьк громадянам безкоштовно роздавали цукор від імені нардепа Сергія Шахова. Товари роздавали у пакетах із символікою партії "Наш край".
news-image

Відбувається масова роздача громадянам товарів і послуг від імені потенційних кандидатів у народні депутати у низці одномандатних округів.

Про це повідомляє Комітет виборців України, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Так, 24 травня у Луганській області в місті Сіверськодонецьк громадянам безкоштовно роздавали цукор від імені нардепа Сергія Шахова. Товари роздавали у пакетах із символікою партії "Наш край".

В Одеській області в одному з округів пенсіонерам роздавали ліки від імені народного депутата Геннадія Чекіти. Набір медикаментів містив валеріанку, перекис водню, бинт, вату, цитрамон, активоване вугілля. Разом із ліками виборцям роздавали лист із зображенням народного депутата.

Народний депутат Артем Вітко привітав школярів Малоперещепинської ЗОШ І-ІІІ на Полтавщині зі святом останнього дзвоника та подарував шкільні м'ячі.

25 травня у Житомирі за ініціативи народного депутата Борислава Розенблатавідкрили інклюзивний спортмайданчик. Розенблат разом із місцевою владою був на його відкритті. Цікаво, що майданчик встановили за кошти державної субвенції. Однак на ньому розміщено напис: "Спортивний інклюзивний майданчик встановлений за ініціативи народного депутата Борислава Розенблата".

Того ж дня у місті Коростень за підтримки благодійного фонду Сергія Пашинського до Дня міста організували спортивні змагання зі стритболу та воркауту, конкурс дитячих візочків і конкурс карооке для дітей. Учасники отримали призи від фонду. Зокрема, квитки до аквапарку в Києві для всієї родини, а переможець отримав грошовий приз.

Попри те, що такі дії юридично не є підкупом виборців, оскільки політики, від імені яких роздаються товари чи послуги, не є офіційно зареєстрованими кандидатами в народні депутати, спостерігачі вказують на недоброчесність подібної діяльності та закликають потенційних кандидатів відмовитися від фінансового стимулювання виборців у будь-яких формах.

Читайте також:Вакарчук заявив, що його нова партія не буде об’єднуватися з іншими політичними партіями