Політика
29 травня 2019
Зеленський не вноситиме подання про звільнення Луценка — Разумков
Після перемоги на виборах Володимир Зеленський заявив, що Луценко — це стара команда, тому він має піти у відставку.
news-image

Президент Володимир Зеленський не вноситиме до Верховної Ради подання про звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора. Таку думку в ефірі програми «Пульс» на телеканалі «112-Україна» висловив голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

Він зазначив, що Рада раніше не підтримала законодавчі ініціативи президента, про які домовлялися на консультаціях.

«З огляду на те, як Рада проголосувала інші звернення президента, ми прекрасно розуміємо, що буде відбуватися далі. Були окремі депутати та окремі політичні сили, які у повному обсязі або частково виконали ті обіцянки, які відкрито давали президенту в рамках переговорів, що відбулися в АП», — сказав Разумков.

Ба більше, на думку Разумкова, депутати зробити з голосування шоу, аби попіаритися. Тому голова партії, від якої Зеленський йшов на вибори, не вважає ймовірним те, що депутати підтримають подання на Луценка:

«А більша частина зробила все більш звично — проголосували та спробували на цьому попіаритися. Влаштовувати додаткові шоу, пов'язані з відставкою — я не думаю, що це буде правильно».

Нагадаємо, після перемоги на виборах Володимир Зеленський заявив, що Луценко — це стара команда, тому він має піти у відставку.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що піде у відставку після того, як новий склад парламенту «сформує керівні органи влади».

Читайте також: Саакашвілі запевняє, що не має політичних амбіцій