Світ
29 травня 2019
У британки народилась дитина без шкіри
Медики не змогли визначити причини, що призвели до такої патології.
news-image

У листопаді 19-річна мешканка англійського графства Йоркшир на ім'я Джессіка Кібблер стала матір'ю. У неї народився хлопчик, якого назвали Кайденом. Він з'явився на світ передчасно, на 30-му тижні вагітності. Малюк народився практично без шкіри - на його тілі були присутні тільки два відсотки верхнього шару шкіри, інформує «Є!», з посиланням на zdorovia.com.ua.

"Коли медсестри вперше показали нам Кайда, він був червоний, як шматок сирого м'яса", - зізналася мама дитини.


Лікарі взялися за виходжування Кайда, але їхні прогнози були аж ніяк не оптимістичними, шанси на виживання у народженого без шкіри хлопчика були вкрай малі. Протягом декількох місяців немовля могло лежати тільки без одягу, оскільки будь-який дотик до його тіла викликав біль.

Як і слід було очікувати, новонароджений малюк без шкіри піддався атаці інфекцій - його організму довелося чинити опір таким хворобам, як сепсис (зараження крові), некротичний ентероколіт (захворювання кишечника), вроджений герпес, запалення бронхів. На щастя, у малюка вистачило сил, щоб витримати цей важкий період.

Протягом цього часу у Кайда поступово наростала шкіра. На початку травня його прооперували, пересадивши шкіру з живота на праву руку. Попереду у дитини ще кілька подібних операцій. Здоров'я Кайда, якому виповнилося вже півроку, також відновлюється. З'явившись на світ з вагою трохи більше кілограма, він зараз важить 4,3 кілограма.

Медики не змогли визначити причини, що призвели до такої патології. Під час вагітності мати хлопчика страждала водянкою нирки, і за три місяці до пологів у неї спостерігалась кровотеча. Але під час планових оглядів плода ніяких відхилень в його розвитку виявлено не було. Медична історія дитини, яка народилася без шкіри, передана вченим для дослідження.

Читайте також: Англійка шукає дизайнера, який зробить для неї сумку з її власної шкіри