Політика
3 червня 2019
Партія Рабіновича та Медведчука - лідер рейтингів виборів у Раду за даними пулу соціологів
Якби вибори відбулися цими вихідними, то до парламенту пройшли б чотири політичні сили
news-image

Партія Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука «Опозиційна платформа - За життя» стабільно лідирує в рейтингах на виборах до Верховної Ради України. Про це стало відомо з результатів соціологічного опитування, яке провели Центр «Соціальний моніторинг» та Український інститут соціальних досліджень імені Яременко, передає «Є!»

Якби вибори відбулися в ці вихідні, то до Верховної Ради пройшли б чотири політичні сили. За партію Володимира Зеленського «Слуга народу» проголосували б 40,9% виборців, за партію Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука «Опозиційна платформа - За життя» - 11,1%, за партію Петра Порошенка «Європейська солідарність» - 10,5%, за партію Юлії Тимошенко «Батьківщина» - 9,3%.


Близькі до 5-відсоткового прохідного бар'єра виявилися партії Ігоря Смешка «Сила і честь» (4,9%) і Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» (4,8%).

«Ми відзначили партії, які мають найбільший потенціал до зростання рейтингу - від 5 до 9%. Це «Опозиційна платформа - За життя», «Батьківщина», «Сила і честь», «Громадянська позиція», «Голос», - розповів під час презентації директор «Соціального моніторингу» Дмитро Дмитрук.

Соціологи відзначають, що у ряді регіонів спостерігається явний лідер серед партій. Так, наприклад, «Опозиційну платформу - За життя» на Донбасі підтримує 42% опитаних - це більше, ніж у «Слуги народу», яка є лідером в цілому по країні.
Також експерти звернули увагу на тенденцію до високої явки на парламентських виборах. На даний момент 80% опитаних зібралися прийти на виборчі дільниці.
Опитування проводилося з 15 по 31 травня, брали участь в ньому понад 2100 респондентів. Похибка вибірки склала 2,2%.