Світ
3 червня 2019
У Німеччині голуб врятував водія від штрафу у 105 євро за перевищення швидкості
У момент зняття порушення у кадр залетів голуб і закрив обличчя чоловіка.
news-image

У Німеччині голуб врятував водія від штрафу у 105 євро за перевищення швидкості. Про це повідомляє прес-служба поліції міст Фирзен-Дюлькен, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Річ у тім, що автомобіліст на Renault Twingo їхав німецьким містом Фирзен зі швидкістю 54 км/год дорогою, де діє обмеження у 30 км/год. Порушення зняла камера автоматичної фотофіксації.

Тим не менш чоловікові не доведеться оплачувати штраф у 105 євро, тому що людину за кермом не можна ідентифікувати. Річ у тім, що у момент зняття порушення у кадр залетів голуб і закрив обличчя чоловіка.

Цікаво, що номер автомобіля чітко проглядається, але, згідно із законами країни, штраф водій сплачує, тільки якщо помітно його обличчя. У цьому випадку птах повністю закрив голову водія і розпізнати його не можна.

В Інтернеті користувачі вже назвали голуба "Ангелом-хранителем" і вибухнули жартами на цей рахунок, а в прес-релізі поліцейські пожартували, що "Святий Дух втрутився у ситуацію від імені водія". Вони висловили надію, що чоловік оцінив таку "благодать" і у майбутньому не буде порушувати швидкісний режим.

Разом з тим, патрульні відзначили, що голуб теж летів дуже швидко та заслуговує штрафу.

Варто зазначити, що інцидент стався ще 21 травня, але у німецькій поліції повідомили про нього значно пізніше.