Світ
4 червня 2019
Стало відоме меню бенкету за участю Єлизавети II і Трампа
Головною стравою було начинене травами віндзорське ягня під соусом з портвейну.
news-image

Урочистий бенкет в Букінгемському палаці, який королева Великобританії Єлизавета II дала ввечері в понеділок на честь президента США Дональда Трампа і його дружини Меланії, пройшов під музику авторів різних епох, в тому числі композитора епохи бароко Георга Фрідріха Генделя (1675-1759) і сучасного поп - і фолк-виконавця Еда Ширана. Про це свідчить поширена палацом протокольна інформація про деталі заходу, передає «Є!»

Музичним супроводом для 171 учасника бенкету, стали фрагменти з сюїти Генделя "Музика для королівського феєрверку", з балету "Родео" Аарона Копленда, з мюзиклу "Вестсайдська історія" Леонарда Бернстайна, а також композиція Еда Ширана Thinking Out Loud ( "Думки вголос").

На банкеті подавалися вина вартістю від £ 38 до £ 1395 (від $ 48 до $ 1764). Найдорожчим з них виявилося вино Chateau Lafite-Rothschild 1990 року. Втім, Трамп так і не спробував за вечір жодної краплі алкоголю.

Меню бенкету було особисто затверджено королевою. На закуску гостям подавали приготоване на пару філе палтуса, доповнене мусом з крес-салату, головками спаржі і соусом з кервелю.

Головною стравою було начинене травами віндзорське ягня під соусом з портвейну. До страви подавалися весняні овочі.

На десерт пропонувалося полуничне печиво і крем з додаванням лимонної вербени, набір свіжих фруктів, кави і птіфури.

Запрошення на захід проігнорували лідер опозиційної в Великобританії Лейбористської партії Джеремі Корбін і спікер палати громад Джон Беркоу, які є відкритими опонентами політики нинішнього президента США.

Розпочатий у понеділок державний візит Трампа до Великобританії завершиться в середу, 5 червня.

Читайте також: Схожа на Єлизавету ІІ: принцесі Шарлотті виповнилося чотири роки