Політика
4 червня 2019
У Кремлі прокоментували повернення Кучми у Мінські переговори
Вчора стало відомо, що президент Зеленський повернув в переговори Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму
news-image

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що другий президент України Леонід Кучма досвідчений політик, але успіхи переговорного процесу щодо Донбасу в Тристоронньої контактній групі в Мінську залежать від Володимира Зеленського. Про це він сказав журналістам у вівторок, передає російський "Інтерфакс", передає «Є!» із посиланням на УП.

"Кучма дуже авторитетний, досвідчений діяч, який добре розбирається в проблематиці, але дуже важлива концептуальна позиція глави держави", - сказав Пєсков.

Крім того, прес-секретар Володимира Путіна заявив, що поки немає конкретної дати проведення саміту "нормандської четвірки", оскільки перед зустріччю українська сторона повинна виконати "домашню роботу".

 Він уточнив, що офіційний Київ поки знаходиться в стадії формування команди і "формулювання своїх позицій".

Нагадаємо, 3 червня президент Володимир Зеленський повернув в переговори Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму. Леонід Кучма погодився з пропозицією, повідомивши, що раніше "працював в якості весільного генерала", а тепер буде "приймати рішення".

Другий президент України Леонід Кучма представляв Київ у Тристоронній контактній групі у 2014-2018 роках. В кінці вересня 2018 року він заявив про намір завершити роботу в ТКГ.

Читайте також: Зеленський повернув у Мінські переговори Кучму