Події
4 червня 2019
У Рівному від кору померла тримісячна дитина
Дівчинка народилась від мами, яка під час вагітності захворіла на кір.
news-image

У Рівному зареєстрована чергова смерть від кору. Від ускладнень, спричинених вірусом кору померла тримісячна дитина. Про це повідомляє прес-служба Рівненського обласного лабораторного центру, пише «Є!» з посиланням на 112.

Як повідомляється, дівчинка народилась від мами, яка під час вагітності захворіла на кір. Дитина народилась передчасно і при народженні мала вроджений кір. Вірус кору уразив мозок та легені дитини. Були надані необхідні реанімаційні заходи, однак врятувати дитину не вдалося.

Діагноз "кір" підтверджений лабораторно у вірусологічних лабораторіях.

Зазначається, що впродовж минулого тижня на кір захворіли 74 мешканці Рівненської області, серед них 60 дітей. Було госпіталізовано 25 хворих, з них 14 дітей.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомила, що 70% усіх випадків захворюваності на кір в Європі припадають на Україну. 

Всього в Україні від початку року внаслідок ускладнень, зумовлених захворюванням на кір, померло 16 осіб.

Раніше повідомлялося, що в Україні вакцини від кору стали безкоштовними для людей будь-якого віку. Такі зміни внесли до Календаря профілактичних щеплень в Україні. Відповідно до цього, для безкоштовної вакцинації від кору, паротиту і краснухи більше немає вікових обмежень. Крім того, стала можливою вакцинація дітей віком від 6 місяців, для яких кір є особливо небезпечною хворобою.

Читайте також:У британки народилась дитина без шкіри