Політика
5 червня 2019
Українці скоро побачать посадки корумпованих топ-чиновників — представник АП
Зокрема, йдеться про резонансні справи.
news-image

Українське суспільство невдовзі побачить перші посадки корумпованих топ-чиновників. Зокрема, йдеться про резонансні справи, в яких фігурують держкомпанії Укроборонпром та Центренерго. Таку заяву зробив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка під час брифінгу, відповідаючи на запитання, чи буде команда президента Володимира Зеленського виконувати своє передвиборче гасло «Весна прийде — саджати будемо», передає «Є!» із посиланням на Громадське.

«Ми говорили про те, що люди очікують справедливості й покарання тих, хто причетний до корупції. Це скандали з Укроборонпромом, з Центренерго. Ці люди повинні понести покарання… Меседж «весна прийде» — саджати будемо» був донесений керівникам двох антикорупційних органів. Мені здається, що ми незабаром повинні побачити перші результати», — сказав Рябошапка.

Нагадаємо, у березні 2019-го журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднили розслідування, у якому ідеться, що син вже екс-заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Загалом учасники схеми отримали від Укроборонпрому 250 млн гривень.

Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну Укроборонпром знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду. Ба більше, про розкрадання в оборонному комплексі країни знали у всіх силових структурах.

Після розслідування, Порошенко звільнив Гладковського. На його посаду призначили Сергія Кривоноса. Олег Гладковський звинувачення відкидає.

Читайте також: Холодницький знищує десятки скандальних справ, – Шабунін