Київ
6 червня 2019
У великому супермаркеті Києва обманюють покупців (відео)
Дорогий продукт виявився підробкою.
news-image

В одному з великих київських гіпермаркетів "Ашан" продається чорний рис, який насправді виявився підробкою, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Як повідомляють "Коментарі. Київ" із посиланням на відео "МаркерУА, один із покупців провів експеримент і записав його на відео. Результати перевірки виявилися невтішними.

Автор ролика купив продукцію компанії "World rice". Судячи з чеку, покупка була здійснена 18 квітня. Уже вдома, коли він почав варити крупу, то виявив обман. Під час приготування дорогий і "безглютеновий" рис виявився звичайним білим.

Уже на етапі промивання фарба почала сповзати, вода набула чорного кольору, а крупа помітно побіліла. Автор відео зазначає, що такого зазвичай не відбувається, якщо купуєш справжній темний рис.

Після варіння ситуація погіршилася, іноді з'являлися явно білі крупинки. На відеоролику чітко видно, що продукт явно підроблений.

"Ще трошки поварити, пару разів промити — і буде звичайний білий рис", — стверджує покупець.

Такий товар коштує в кілька разів дорожче за свого сусіда по полицях. Чорний рис продається за 103,35 гривні за 500 грамів, а червоний аналог коштує 78,22 гривні. Тоді як звичайне біле зерно, з якого робиться цей "елітний продукт", продається від 17 до 37 гривень за кілограм.

При цьому представники ТМ "World rice" компанія "Бест Альтернатива" запевняють, що їхній продукт — якісний і безпечний. Однак, на думку автора ролика, цей експеримент досить успішно поставив під сумнів обидві ці заяви. 

"Сподіваюся, що виробник понесе відповідальність за свої шахрайські дії, споживслужба накладе на нього штраф, і ми з вами будемо харчуватися якісними продуктами", — підсумував автор ролика.

OBOZREVATEL звернувся щодо коментаря до "Ашан Україна", проте свою відповідь компанія готова надати лише після обробки і узгодження позиції з керівництвом.

Водночас на гарячій лінії для клієнтів "Ашана" заявили: "всі поставки йдуть безперебійно, рис купують у верифікованих постачальників, а у відповідь на скарги з пофарбованим рисом вони готові оформити заявку і провести внутрішнє розслідування".