Суспільство
12 червня 2019
Чотири звички, що призводять до раку
Експерти закликають не пити чай і не вживати страви, температура яких перевищує 60 градусів.
news-image

Американські онкологи вказали на взаємозв'язок між деякими звичками і статистикою ракових захворювань. Серед небезпечних звичок - пристрасть до гарячих страв і кави з ранку, пише MedikForum, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Гаряча їжа і напої. У людей, які мають звичку вживати гарячу їжу і напої, збільшується ймовірність захворіти на рак стравоходу та слизової оболонки порожнини рота. Експерти закликають не пити чай і не вживати страви, температура яких перевищує 60 градусів.

Ранкова кава. Під час смаження кавових зерен утворюються канцерогени, які здатні накопичуватися в організмі. Вживання двох і більше чашок кави на день на 41% підвищує ризик розвитку раку легенів навіть у некурців, - такого висновку дійшла Американська асоціація дослідників раку, проаналізувавши дані 1,2 мільйона осіб.

М'ясо кожен день. Звичка їсти кожен день червоне м'ясо й особливо продукти його переробки, як показують дослідження, збільшують ризик передчасної смерті на 43% - у тому числі від онкологічних хвороб.

Найбільш шкідливою речовиною в перероблених м'ясних продуктах вважається нітрат натрію – з нею вчені пов'язують у чотири рази вищий ризик виникнення раку шлунково-кишкового тракту.

Активність ночами. Недосипання і звичка спати до дуже пізнього часу сприяють недостатньому виробленню  гормону мелатоніну, який відповідає за природні добові ритми людини. Саме з його нестачею багато дослідників пов'язують розвиток пухлинних процесів в організмі. Зокрема, на думку онкологів, брак гормону мелатоніну підвищує ризик захворювання на рак грудей. 

Читайте також: Краще бути дуже обережним із сонцем, - Супрун