Політика
13 червня 2019
Рабінович: Якщо не буде газової угоди з РФ, то наша труба перетвориться на металобрухт (відео)
Українці продовжують залишатися за межею бідності, а зниження тарифів, яке обіцяв Зеленський перед виборами, так і не відбулося.
news-image

Якщо Україна до 1 січня не підпише газову угоду з Росією, то наша газотранспортна система перетвориться на металобрухт. Таку заяву в ефірі телеканалу «112 Україна» зробив народний депутат і глава політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович, пише «Є!».

«Саме президент в рамках своїх повноважень повинен відповідати за ситуацію з нашими економічними партнерами. При цьому, я нагадаю, у нас не підписаний контракт з газових поставок. І якщо ми не підпишемо до 1 січня газові угоди з Росією, то наша порожня труба фактично перетвориться на металобрухт - і на ній можна буде тільки гопак танцювати. І ще отримати подвоєні ціни в платіжках», - підкреслив парламентарій.

За його словами, українці продовжують залишатися за межею бідності, а зниження тарифів, яке обіцяв Зеленський перед виборами, так і не відбулося.

«Ми і далі будемо як жебраки жити? Або все-таки знизимо тарифи? Але нічого не відбувається. Так, приємніше, коли в якості президента України виходить Зеленський, а не Порошенко. Але ми ж не можемо просто цим обмежитися? Потрібно починати вже країну піднімати!», - зазначив політик.

Як вважає глава «Опозиційної платформи - За життя», в Україні катастрофічна економічна ситуація і вкрай необхідні конкретні дії щодо виходу з неї, але замість цього новий президент продовжує спекулювати на питанні вступу в НАТО.

«Кожен з нас, включаючи новонароджену дитину, яку тільки принесли з пологового будинку, винен приблизно 70-80 тисяч гривень Міжнародному валютному фонду. Наша економіка розорена, і для того, щоб рятувати країну, нам потрібна реальна економічна програма, а не балаканина по телевізору. Потрібні зниження тарифів, реальна торгівля, а не чергові походи в НАТО», - підсумував Вадим Рабінович.

Читайте також:«Не обіцяв»: у Зеленського пояснили, чому не знизять тарифи