Україна
14 червня 2019
Аеропорт «Львів» визнано одним з найкращих держпідприємств України
ДП “Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького” зайняв четверте місце у рейтингу державних підприємств.
news-image

ДП “Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького” зайняв четверте місце у рейтингу державних підприємств та став кращим серед аеропортів державної власності в Україні, пише «Є!» з посиланням на портал Львів.

Всього було вивчено 50 українських підприємств. Результати їх дослідження за підсумками 2017 року розміщені на сайті, створеному Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) разом з Інститутом економічних і соціальних реформ Словаччини (INEKO).

ТОП-50 успішних кампаній очолило ДП «Украерорух», загальна фінансова стійкість якого була оцінена на 8 із 10 можливих балів. Наступні місця, відповідно, посіли Маріупольський морський торговий порт, ДП «Адміністрація морських портів України» та ДП «Міжнародний аеропорт Львів».

Згідно з рейтингом, до топ-10 підприємств увійшли:

1. ДП «Украерорух»;
2. Маріупольський морський торговельний порт;
3. Адміністрація морських портів;
4. Міжнародний аеропорт «Львів»;
5. Морський торговельний порт «Південний»;
6. Одеський морський порт;
7. поліграфічний комбінат «Україна»;
8. Міжнародний аеропорт «Бориспіль»;
9. ПрАТ «Укргідроенерго»;
10. ПАТ «Центренерго».

За словами аналітиків МЦПД, держкомпанії для участі в рейтингу відбирали за показником «загальна вартість активів». Дані брали з офіційних сайтів компаній або шляхом запитів до них на публічну інформацію. Рейтингування здійснювалося на підставі чотирьох критеріїв: ліквідність, рентабельність, леверидж і діяльність.

Слід відзначити, що у порівнянні з 2016 роком ДП МА «Львів» піднявся відразу на дві позиції: з шостої на четверту. Наступний по рейтингу аеропорт – «Бориспіль» розташований на 8 позиції.

Рейтинг «Фінансова стабільність державних підприємств в Україні» спрямований на підвищення ефективності управління державними підприємствами і реалізований в рамках проекту «Сприяння прозорості та впровадження антикорупційних заходів у державних підприємствах та органах місцевого самоврядування в Україні», що здійснюється МЦПД у партнерстві з Інститутом економічних і соціальних реформ (INEKO) та Офіційною Підтримкою Розвитку Словацької Республіки (SlovakAid).

Читайте також:Конституція буде змінена, - представник Зеленського у Раді