Політика
14 червня 2019
Рабінович запропонував націоналізувати українські надра, щоб вчетверо знизити тарифи (відео)
Націоналізація надр країни - це завдання №1 будь-якої влади, переконаний Вадим Рабінович.
news-image

Щоб знизити тарифи для населення в чотири рази, необхідно провести націоналізацію всіх надр країни.

Таку заяву в ефірі програми «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна» зробив народний депутат і глава «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, пише «Є!».

«Націоналізація надр країни - це завдання №1 будь-якої влади. Ось це перше, на чому реально можна знизити тарифи в чотири рази. Всі українці, разом з бюджетними організаціями, споживають 15,4 млрд кубів газу. Таку ж кількість газу ми видобуваємо. Тому ціни в платіжках повинні бути мінімум в чотири рази дешевше», - вважає парламентарій.

Крім того, він упевнений, що знизити тарифи також можна, почавши закупівлю енергоносіїв безпосередньо у Російської Федерації, а не через посередників, як це робиться зараз.

«Другий шлях - це сама закупівля газу. Нам сказали, що ми дорого купуємо газ по тій причині, що країна «злізла з газової і нафтової голки Росії». Потім з'ясувалося, що це той же самий газ, який йде з РФ, але купуємо ми його вже у Словаччині чи Швейцарії», - зазначив політик.

На думку глави «Опозиційної платформи - За життя», представники НАК «Нафтогаз України» повинні були відразу ж укласти нову угоду з «Газпромом», як тільки стало відомо, що останні готові надати на блакитне паливо знижку в 25%.

«Я говорю прагматично і жорстко: якщо нам запропонували в Пітері на економічному форумі знижку 25% на газ, то представники «Нафтогазу» повинні були тут же туди вилетіти і підписати з Міллером (Олексій Міллер - голова правління «Газпрому», ред.) необхідні папери. Таким чином можна знизити тарифи на чверть для кожного українця. І я не розумію, чому вони цього не роблять і змушують нас переплачувати!», - підсумував Вадим Рабінович.

Читайте також:Представник президента в уряді вибачився за свою заяву, що «про зниження тарифів Зеленський жартував»