Світ
18 червня 2019
Китаєць продавав тури до Чорнобиля, але возив туристів в російський Челябінськ
Гід розповідав гостям уральського міста, що Чорнобиль і Прип'ять змогли усунути частину катастрофи після вибуху, тому місто знову заселене й знову може функціонувати.
news-image

Керівник китайської фірми Ляо Гаомінг мав возити туристів у зону відчуження Чорнобильської АЕС, а замість цього показував їм Челябінськ, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Гід розповідав гостям уральського міста, що Чорнобиль і Прип'ять змогли усунути частину катастрофи після вибуху, тому місто знову заселене й знову може функціонувати. 

Але повністю ліквідувати наслідки аварії не вдалося, тому радіація на лічильнику Гейгера у деяких місцях Челябінська порівнянна з українським містом.

Це було для туристів вагомою підставою вірити в те, що вони дійсно в Чорнобилі. Виявив шахрайство глава міністерства енергетики Китаю Ля Мінгдунь. Він купив собі та своїй родині путівки у Чорнобиль.

Чиновник вже був у цьому місті у 80-их роках і зміг легко відрізнити міста один від одного. Як повідомлялося, незабаром телеканал "1+1" покаже сенсаційну прем'єру ― серіал "Чорнобиль" про українську трагедію, яка сколихнула світ.

Читайте також:Найпопулярніший у світі серіал «Чорнобиль» покажуть на телебаченні