Політика
18 червня 2019
Рабінович: Борги МВФ повинна віддавати минула влада, яка ці кредити брала
Політик упевнений, що держава має всі можливості для того, щоб стягнути гроші з чиновників-корупціонерів.
news-image

Борги перед Міжнародним валютним фондом - це петля на шию України. Їх повинні віддавати ті чиновники, які ці кредити брали. Про це заявив народний депутат України, голова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в програмі «Вечірній прайм» у прямому ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Є!»

«Сьогодні борги українців перед нашими західними партнерами зашкалюють. Я сподівався, що Володимир Зеленський прийде і скаже: хлопці з МВФ, у нас був корупційний режим, ви навішали на країну, яка воює, мільярди, нумо сядьмо за стіл, спишемо борги і почнемо нове антикорупційне життя. Але цього не сталося», - заявив парламентарій.

За його словами, попередня влада набрала мільярдні кредити, і сама ж їх розікрала.

«Але що ми чуємо від Зеленського? Знову будемо сповна виплачувати борги МВФ, знову йдемо в НАТО і ЄС, де нас не чекають. Але ж МВФ - це петля на шию України! Всі чиновники, як один, кажуть, що нічого не крали, хоча всі роки незалежності гроші кудись пропадають. Ось минула влада набрала величезні кредити і ці гроші розікрала. Нехай ці чиновники, які кредити брали, борги і віддають», - вважає народний депутат.

Політик упевнений, що держава має всі можливості для того, щоб стягнути гроші з чиновників-корупціонерів.

«Повернути ці розкрадені гроші потрібно, відібравши у колишніх чиновників. Нам показували відео, де Янукович вантажівками гроші вивозив - і потім ці гроші знайшли, але в бюджет не повернули, мовляв, нічого цього не було. В цілому полювання за грошима колишніх чиновників - невдячна справа. Для цього потрібні справедливі антикорупційна і судова системи. Потрібно заводити справи на тих, хто ще не втік з країни», - резюмував Вадим Рабінович.