Події
19 червня 2019
Українські школярі повернулися із «золотом» та «сріблом» з міжнародного наукового конкурсу
Участь у конкурсі брали 20 країн.
news-image

Учні Малої академії наук України отримали пʼять нагород на Науково-освітній виставці-конкурсі у галузі енергетики та технічних наук OKSEF в Туреччині. Участь у конкурсі брали 20 країн, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Золото отримав Дмитро Лопушанський за пристрій для незрячих HelpyEyes, Станіслав Лінчаковський - срібло за роботу з фізики (Розробка технології виготовлення та дослідження композитних матеріалів на основі вторинного поліетилентерефталату), Єлизавета Столярчук (Переробка органічних та неорганічних відходів за допомогою сонячної енергії), Артем Агванян (Незалежні системи моніторингу якості повітря) та Володимир Новицький (Чисельний розрахунок частот вільних коливань жорстко закріпленої квадратної пластини) - отримали бронзу", - йдеться у релізі Малої академії наук

Конкурс енергетичних та інженерних проєктів OKSEF проводиться вже вдруге. Він складається з двох етапів.

Спочатку - постерний захист, тобто презентація роботи на стенді. Журі оцінює кожну роботу, окремо підходячи до стендів і спілкуючись із автором проєкту. Друга частина – це презентаційна, коли кожен учасник індивідуально презентує свій проєкт і відповідає на запитання журі.

Свої роботи учасники могли представляти в п’яти наукових секціях: математика та комп’ютерні науки, фізика, хімія, біологія, енергетика та інженерія.

Читайте також: Вперше в історії у відкритий космос вийдуть одразу дві жінки