Політика
20 червня 2019
У Раді Парубій посварився з депутатом-«опоблоківцем»
Голова Верховної Ради заявив, що відбувається реванш супротивників державності.
news-image

У Верховній Раді посперечалися голова парламенту Андрій Парубій та народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Папієв. Як передає УНІАН, відкриваючи ранкове засідання, Парубій зазначив, що в Україні спостерігаються спроби реваншу, передає «Є!»

“Ми зараз живемо в тривожні дні — в той час, коли від нас ідуть найкращі захисники України, такі, як наш побратим Дмитро Тимчук, а всередині країни відбуваються спроби реваншу”, - зазначив Парубій.

При цьому він додав, що московська церква в Україні не лише не бажає виконувати закон і чесно вказувати свій реальний центр — Москву.

«Вони вже намагаються скасувати реєстрацію української, вселенські визнаної церкви. Хочуть забрати у нас право мати свою церкву», - нагадав спікер.

Він зауважив, що Київський окружний адміністративний суд “повинен скласти іспит на державність і українськість та однозначно підтвердити законність реєстрації Православної церкви України”.

Парубій також наголосив, що у Харкові проспекту, який названо іменем українського героя, дисидента Павла Григоренка, повертають ім’я українофоба Жукова. За його словами, це відбувається в порушення закону про декомунізацію.

“Суд має скасувати незаконне рішення, відновити законність і покарати ініціаторів”, - підкреслив Парубій.
“Нас уже позбавляють гідності, коли призначають професором Національного університету імені Тараса Шевченка придворного юриста Януковича”, - зазначив Парубій.

За його словами, студенти вже розпочали протест, і керівництво вишу повинно скасувати “це ганебне призначення”.

Крім того, голова ВР наголосив, що ведуться розмови про скасування закону щодо функціонування української мови як державної. Парубій наголосив, що “ми цього не допустимо”, бо за право жити у своїй вільній країні “ми заплатили тисячами кращих українців”.

Він підкреслив, що необхідно “мобілізувати всі державницькі сили, щоб зупинити реванш”.

Під час виступу голови ВР нардеп від "Опоблоку" Папієв з робочого місця вигукував, що мовляв Парубій своїми заявами чинить тиск на суди. Пізніше депутат, виступаючи щодо поправки до проекту Виборчого кодексу, звертаючись до Парубія, сказав: “Ведіть себе відповідно до регламенту”, додавши, що голові Верховної Ради не надається право на виступи і коментування ситуації.

“Не зловживайте своїм службовим становищем”, - сказав Папієв.

У відповідь Парубій звинуватив Папієва в порушенні Регламенту Верховної Ради, нагадавши, що у документі передбачено, що під час обговорення законопроекту необхідно говорити лише щодо поправок.

“Ще раз ви будете порушувати регламент, то я вимкну вам мікрофон”, - сказав Парубій, звертаючись до Папієва.
Читайте також: Разумков заявив про можливість об'єднання «Слуги народу» і «Голосу»