Суспільство
20 червня 2019
Названо найнебезпечніше морозиво в Україні
У жодному разі не купуйте дітям фрізерне морозиво.
news-image

Морозиво – один із найбільш небезпечних літніх десертів. Зіпсовані чи повторно заморожені ласощі можуть викликати серйозне харчове отруєння, пише «Є!» з посиланням на Голос.

Про це попередила міколог і бактеріолог Оксана Вольська. Зокрема, вона застерегла від купівлі так званого “м’якого” морозива, яке готується на місці в спеціальних апаратах – фрізерах.

— Хочу попередити і попросити всіх батьків. У жодному разі не купуйте дітям фрізерне морозиво. Те, що заливається водою або молоком і порошком, готується на місці. У теплу пору року – в жодному разі, – наголосила Вольська.

За її словами, влітку купувати морозиво варто тільки з холодильних камер у магазині. Однак і в цьому випадку треба попередньо переконатися, що його не заморожували повторно.

— Морозиво тільки в магазині, і тільки якщо ви бачите, що там дотримані терміни зберігання, що воно не підтануло. Якщо морозиво деформоване – значить, воно вже розтануло і потім його заморозили вдруге, – розповіла вона.

Як пояснила науковий фахівець, мікроби чудово переживають процес замороження і під час танення в такому морозиві може розвинутися бактеріальна інфекція.

Читайте також:Як харчуватися при небезпеці потрапляння пестицидів в організм: поради лікаря