Політика
20 червня 2019
Зеленський розповів, про що домовився з олігархами
Президент сказав, що досяг домовленостей з Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським.
news-image

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовився з деякими українськими олігархами про підтримку гуманітарних і соціальних програм. Про це Зеленський заявив під час виступу на форумі бізнес-спільноти, передає «Є!» із посиланням на "112". 

Зеленський сказав, що досяг домовленостей з Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським.

"Решта десь ховаються", - сказав Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, Віктор Пінчук пообіцяв профінансувати придбання квартир для сімей 24 захоплених в Росії українських моряків, Рінат Ахметов займеться медициною і дорогами, а Ігор Коломойський - інфраструктурою Донбасу.

"Але ще про це не знає", - зазначив президент.

Як заявив Зеленський, машини швидкої допомоги, передачу яких в лікарні по всій країні, профінансував Рінат Ахметов. 

"Нещодавно я запропонував (долучитися до фінансування соціальних проектів, - ред,) і власників великого бізнесу - Рінату Ахметову, Вікторові Пінчуку, Ігореві Коломойському. З іншими я ще не зустрівся, збираюся. Десь ховаються... Наприклад, пан Пінчук забезпечить квартирами сім'ї 24 наших полонених моряків і далі буде займатися проблемами соціальної допомоги всіх військовослужбовців. Це наша домовленість. З паном Рінатом Ахметовим ми не тільки досягли угоди про скасування формули "Роттердам плюс", але і домовилися, що він буде вкладати гроші в медицину, інвестувати в дороги, інфраструктуру Донбасу. Перший результат ви вже бачили, це 200 "швидких" для міських і сільських лікарень по всій країні. Пан Ігор Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає", - розповів Зеленський.

У той же час він зазначив, що ніяких преференцій ці люди не отримають.

"Зате ні їм, ні вам (представникам бізнесу, - ред.) я не пропоную жодних преференцій, тільки чесні, однакові для всіх правила - ніяких монополій. Тільки ті правила, від яких тільки ми, як країна, можемо виграти", - сказав Зеленський.
Читайте також: В АП вирішили переїхати в Український дім та змінити назву