Світ
24 червня 2019
В Тихий океан запустили 600-метрову плаваючу установку для вилову сміття
Плаваючий пристрій, призначений для виловлювання пластикових відходів, було запущено в Тихий океан у другій спробі очистити величезний острів сміття.
news-image

Плаваючий пристрій, призначений для виловлювання пластикових відходів, було запущено в Тихий океан у другій спробі очистити величезний острів сміття, відомий як Тихоокеанська сміттєва пляма, що циркулює між Каліфорнією і Гаваями, пише «Є!» з посиланням на mind.ua.

Бойян Cлат, творець проекту «Очищення океану», повідомив у Твіттері, що плаваюча стріла довжиною 600 метрів, яка розвалилася наприкінці минулого року, була відправлена назад у Тихий океан після чотирьох місяців ремонту.

Минулого вересня корабель відбуксирував U-подібну установку з Сан-Франциско до сміттєвої плями, щоб виловлювати пластик. Але після 4-х місяців в море установка розвалилася під під дією хвиль і вітру.
 
«Сподіваюся, цього разу в нас не буде сюрпризів, – написав Слат. – У будь-якому випадку, ми багато чому навчимося з цієї кампанії».

Оснащений лампами на сонячній енергії, камерами, датчиками і супутниковими антенами, пристрій має намір постійно повідомляти про своє місцезнаходження, дозволяючи допоміжному судну виловлювати зібраний пластик кожні кілька місяців і перевозити його на сушу.

Слат зазначив, що сподівається колись розгорнути 60 таких установок для видалення пластикового сміття з поверхні океану.

Читайте також:Українців закликали на день відмовитись від поліетилену