Події
25 червня 2019
«Воювати за Росію проти США»: прикордонники затримали росіянина, який прямував до бойовиків «ЛНР»
Правопорушник неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі на території РФ.
news-image

Прикордонники Луганського загону, які виконують завдання у складі операції Об’єднаних сил, за порушення державного кордону України затримали громадянина РФ, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ДПС.

"Прикордонний наряд від відділу «Марківка»... затримав невідому особу неподалік с. Марківка. Чоловік незаконно перетнув кордон з РФ в Україну та мав при собі військовий квиток", - йдеться в повідомленні прикордонників.

Правоохоронці встановили, що чоловік є 40-річним громадянином РФ, уродженцем міста Вороніж.

"Правопорушник розповів, що неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі на території РФ за злочини, пов’язані з крадіжками та грабежами. Зі слів росіянина стало відомо, що нещодавно у нього виник конфлікт з місцевим кримінальним авторитетом, тому він вирішив потрапити на територію так званої «ЛНР». В подальшому мав вступити до незаконних збройних формувань та воювати "за Росію проти США", - повідомили у ДПС.

Прикордонники притягнули росіянина до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання державного кордону. Тривають заходи по з’ясуванню усіх обставин справи.

Читайте також: В Україну не пустили ірландців з георгіївськими стрічками (фото)