Події
28 червня 2019
Депутат Донецької облради допомагав окупантам: постачав обладнання на непідконтрольні шахти
Протягом 2018 – 2019 років вітчизняне машинобудівне підприємство за документами нібито експортувало гірниче обладнання на адресу російських компаній.
news-image

Протягом 2018 – 2019 років вітчизняне машинобудівне підприємство за документами нібито експортувало гірниче обладнання на адресу російських компаній. Насправді ж промислове обладнання доставляли на вуглевидобувні підприємства, розташовані на тимчасово окупованих територіях, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Схему організував депутат Донецької обласної ради, він також зібрав групу осіб, з якими проводив злочинну діяльність. СБУ вже оголосила йому підозру за статтею "Фінансування тероризму".

Зловмисники переправили бойовикам обладнання на загальну суму понад 50 мільйонів гривень. Отримані кошти спрямовували як на фінансування "установ "ДНР", зокрема силового блоку, так і на інші заходи для утримання бойовиками захоплених територій Донецької та Луганської областей – зазначають в СБУ.

Під час проведення обшуків в адмінбудівлях підприємства та за місцями проживання фігурантів провадження правоохоронці вилучили документацію, електронні носії інформації, чорнові записи, які містять дані з підтвердженням здійснення оборудки.

Також вилучено вибухові пристрої та понад 500 тисяч гривень.

гроші СБУ
СБУ тероризм держзрада

Читайте також:Збройні сили України на Донбасі знищили 10 бойовиків  (відео)