Політика
29 червня 2019
Поплавський: В Україні 3,5 млн гектарів землі знаходиться в тіні і працює великий чорний ринок
За словами лідера «Аграрної партії», олігархи та транс-національні корпорації не зацікавлені в Україні
news-image

Сьогодні в Україні 3,5 мільйони гектарів землі знаходяться в тіні, в країні працює великий чорний ринок. Таку заяву в ефірі програми «Кінець дня» на телеканалі «Zik» зробив лідер Аграрної партії України Михайло Поплавський, інформує «Є!».

«Сьогодні в Україні 42 млн гектарів земель. Із них 10,5 – це державна власність. Все інше тримають пайовики. Але ніхто не говорить, що ще 3,5 мільйонів гектарів знаходяться «в тіні». І сьогодні існує просто дикий чорний ринок, на якому через підставних осіб скупають землі. За Конституцією, земля належіть народові, але ніхто народ не питає», – заявив Поплавський.


Він також додав, що в країні необхідно провести роботу з інвентаризації землі, що допоможе вивести землі із тіні і встановити справедливу ціну на її оренду чи продаж.

«Нам необхідно зараз зробити інвентаризацію всіх земель, зареєструвати її в кадастрі. І треба щоб цим займалася держава. Ринок повинен бути цивілізований, а не дикий. Треба поставити реальну ціну на землю на її оренду, чи продаж. Бо сьогодні ваш пай можуть скупити за 2-3 тисячі», - підкреслив політик.


За словами лідера «Аграрної партії», олігархи та транс-національні корпорації не зацікавлені в Україні, проте дуже зацікавлені в її землі.

«Олігархічні клани та транс-національні компанії зацікавлені в тому, щоб зараз ринок землі відкрити. Але перш ніж його відкрити, ми реально маємо. Ми повинні в кадастрову мапу зайти і там повинен бути кожен гектар. А вже після цього держава має встановити ціну для кожного регіону і потім відкривати цивілізований ринок. Але на це потрібно мінімум 2-3 роки», – підсумував Михайло Поплавський.


Нагадаємо, раніше політолог Петро Олещук зазначив, що Аграрна партія під керівництвом Михайла Поплавського може розраховувати на голоси 10 млн українських селян.

«Поплавський, загалом, позитивно сприймається базовим електоратом. Тому Аграрна партія з Поплавським на чолі – це політична сила, від якої можна очікувати сюрпризів на наступних виборах», – заявив Олещук
Читайте також: Поплавський: Аграрна партія не дасть вкрасти українські землі!