Події
1 липня 2019
На півночі Кіпру вибухнув непізнаний об'єкт
За попередніми даними, це може бути ракета російського виробництва.
news-image

Непізнаний об'єкт, можливо ракета, що відхилилася від курсу, вибухнув в понеділок вранці на півночі Кіпру. Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Є!»

За його даними, вибух стався в північній частині Кіпру.

Лідер турецької громади Кіпру Мустафа Акинджі заявив, що ймовірний вибух ракети на території острова може бути пов'язаний зі збройними діями на Близькому Сході. Він також додав, що йде розслідування інциденту.

Зазначається що об'єкт вибухнув в повітрі, не досягнувши землі, в результаті ніхто не постраждав. Згідно з попередніми оцінками, об'єкт може бути ракетою російського виробництва.

"За попередніми даними, це був фрагмент ракети російського виробництва сирійської системи ППО, яка була випущена для відбиття вчорашнього нападу. Після того, як ракета не досягла мети, вона впала на нашу територію", - повідомив один із чиновників невизнаної "Турецької республіки Північного Кіпру".

За даними турецького агентства Demiroren, ракета, що впала на території ТРПК, була випущена сирійською зенітною ракетною системою С-200.

Reuters зазначає, що Кіпр знаходиться недалеко від Сирії. Агентство наводить слова військового аналітика, відставного генерала кіпрської армії Андреаса Пантенаса, на думку якого, ракета могла відхилитися від курсу під впливом військового устрою зі створення радіоперешкод.

Читайте також: У Києві відбудеться панахида за загиблими у червні захисниками України