Події
2 липня 2019
Україна втратила безвіз з двома країнами
Наразі українці можуть відвідувати без візи або з візою після прибуття 126 країн світу.
news-image

За другий квартал 2019 року Україна опустилася в рейтингу паспортів світу з 40-го на 44-е місце. Про це свідчать дані опублікованого 2 липня 2019 року компанією Henley & Partners оновленого Індексу паспортів, який відображає останні зміни в безвізовому режимі всіх країн світу, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Згідно з оновленим рейтингом, Україна в третьому кварталі 2019 року посіла 44-е місце, розділивши його з Нікарагуа і Тувалу.

Наразі українці можуть відвідувати без візи 126 країн. У попередньому кварталі показник був вище – 40-е місце і 128 країн з безвізовим відвідуванням. Однак за останні місяці Джібуті та Бенін змінили свою візову політику, і тепер українці повинні отримувати електронну візу замість візи по прибутті (методологія Індексу паспортів зараховує візу по прибутті як безвізовий в'їзд, електронну візу – ні).

Водночас перше місце в рейтингу як і раніше займають Японія і Сінгапур, паспорти яких дозволяють відвідувати без візи 189 країн світу.

Південна Корея, яка три місяці тому була на першій сходинці, втратила дві позиції і тепер займає друге місце разом з Німеччиною та Фінляндією (187 країн).

Трійку лідерів замикають Данія, Італія та Люксембург (186 країн). 

Читайте також: За рік значно збільшилася кількість відмов українцям у в'їзді до ЄС