Суспільство
3 липня 2019
«Моліться на пам'ятник Сталіну»: у мережі нагадали про відео, в якому Шарій грубо ображає жителів Західної України
Блогер балотується до парламенту.
news-image

Блогер Анатолій Шарій братиме участь в парламентських виборах 21 липня зі своєю новоствореною партією. ЦВК уже зареєстрував скандального блогера і проросійського пропагандиста кандидатом у народні депутати, що викликало масу обурення у українців, передає «Є!» із посиланням на РБК.

У Києві на Майдані Незалежності 2 червня пройшла акція протесту "Досить терпіти" після відповідного рішення Центрвиборчкому. Люди дивуються, як Шарія могли включити до виборчої гонки, адже крім своїх сумнівних висловлювань на межі розпалювання національної ворожнечі, він не проживав останні 5 років в Україні та за законом взагалі не мав жодних шансів бути зареєстрованими.

Тим часом у мережі нагадали, хто такий Шарій, і опублікували архівне відео, в якому YouTube-блогер грубо і образливо висловився на адресу жителів Західної України, називаючи їх "полукровками... четверокровками", і розповідає, який він насправді "українець". 

Відео із заявами пропагандиста жорстко розкритикували в інтернеті. Користувачі мережі просто "рознесли" блогера. У свою чергу Шарій спробував виправдатися за скандальні висловлювання, але з цього нічого не вийшло - блогера "засипали" гнівними коментарями та наголосили, що вибачатися вже марно.

Так, на питання Шарія щодо опублікованого відео "Свіжішого нічого немає?" йому відповіли, що і цього цілком достатньо.