Політика
4 липня 2019
Звільнення Медведчуком наших полонених - це перший крок на шляху до остаточного миру, - експерт
Політолог зазначив, що Медведчук зараз єдиний, хто реально наближає мир в Україні.
news-image

Звільнення главою політради партії «Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ» Віктором Медведчуком чотирьох полонених українців є першим реальним кроком до остаточного миру. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Гліб Ляшенко, повідомляє «Є!».

 

«Чергова зустріч Контактної групи в Мінську закінчилася нічим. Ні про що не домовилися, ні до чого не прийшли. В принципі, ці заголовки в новинах миготіли останні 5 років настільки часто, що я до них звик і почав пропускати повз очі. Поки при владі перебував Порошенко, очікувати інших заголовків було наївно. Коли ж президент змінився і на Банкову зайшов Володимир Зеленський, з'явилася надія, що проблема мирного врегулювання на Донбасі, нарешті, зрушиться з мертвої точки. Це було лейтмотивом усієї президентської кампанії кандидата Зеленського: "встановити мир", "перестати стріляти", "обміняти полонених" і так далі», - зазначив Ляшенко.

За його словами, хоча Зеленський сидить в кабінеті президента вже півтора місяці, на сході України як стріляли, так і продовжують стріляти.

«Кожен день приходять повідомлення з фронту: поранено стільки-то, загинуло стільки-то. На тлі бездіяльності президента Зеленського і відсутність волі вести діалог про мир, звільнення минулого тижня Віктором Медведчуком чотирьох українських громадян, які більше року перебували в полоні, виглядає як перший реальний крок до миру на Донбасі», - підкреслив експерт.

Він зазначив, що незважаючи на неоднозначне сприйняття особистості Медведчука в українському суспільстві, він зараз єдиний, хто реально наближає мир в Україні.

«Я прекрасно розумію, що особистість Медведчука сприймається в українському суспільстві дуже неоднозначно. Однак подивимося правді в очі: поки Медведчук - єдина в країні людина, яка стійко забезпечує результат у справі повернення полонених додому, наближаючи мир в Україні. А новий президент тим часом лається з главою МЗС Клімкіним, намагаючись спихнути на міністра зрив повернення наших моряків, які на замовлення Порошенко опинилися в російських в'язницях. Брати на себе президентську відповідальність і діяти як глава держави Зеленський поки не готовий», - констатував Гліб Ляшенко.

Читайте також:Путін: звільнення моряків не пов‘язували з поверненням Росії в ПАРЄ, їх можуть обміняти на росіян