Події
12 липня 2019
У дитячому таборі отруїлися діти
Госпіталізовано 25 хворих дітей з ознаками харчового отруєння та скаргами на болі в животі.
news-image

12 липня 2019 року о 00:30 години до КНП «Білгород-Дністровська міська багатопрофільна лікарня» Білгород-Дністровської міської ради бригадами екстреної медичної допомоги госпіталізовано 25 хворих дітей з ознаками харчового отруєння та скаргами на болі в животі з анамнезу стало відомо всі хворі діти відпочивали в дитячому оздоровчо-спортивному таборі «Медик-2» смт. Сергіївка, м. Білгород - Дністровськ, який  перебуває у приватній власності, пише «Є!» з посиланням на Департамент охорони здоров'я ООДА

Станом на 11.00 годин всього захворіло 43 особи, всі діти (госпіталізовано 32 дитини (віком від 10 до 15 років)до інфекційного відділення КНП «Білгород-Дністровська міська багатопрофільна лікарня» Білгород-Дністровської міської ради та 11 хворих дітей (віком від 8 до 14 років), госпіталізовані до інфекційного відділення с. Шабо, КНП «Білгород-Дністровська центральна районна лікарня» Білгород-Дністровської районної ради. Перебіг захворювання середнього ступеня важкості 

Захворілі діти прибули на відпочинок до табору з 09 по 11 липня 2019 року з Київської та Чернігівської областей. Всього в таборі знаходиться 226 дітей. 

З метою встановлення причин виникнення спалаху, факторів передачі та джерела інфекції, визначення меж осередку, його локалізації і ліквідації, створено обласну комісію під головуванням директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Теряєвої О.Г., у складі начальника головного управління  Держпродспоживслужби в Одеській області Кустурова В.Б., та фахівців ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», яка працює безпосередньо в осередку спалаху (відібрано 10 проб харчових продуктів, у тому числі 8 - добові проби, 2 проби - сировина (риба, курячі стегенця), 30 змивів із зовнішнього середовища та 2 проби води (харчоблок та корпус) для лабораторного дослідження). Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Відбулось засідання  міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та виділено 24 тис. грив. з місцевого бюджету на лікування хворих дітей. 

Читайте також:Названо найнебезпечніше морозиво в Україні