Політика
12 липня 2019
Лідери Опозиційної Платформи - За Життя в Москві відстоювали проукраїнські інтереси, - експерт
Опозиційна Платформа - За Життя в Москві відстояла українські інтереси
news-image

Таку думку на своїй сторінці в Facebook озвучив політолог Олексій Якубін, пише «Є!»

Упевнений, що багато хто побоювався, що наші політики погодяться на все заради того, щоб ці переговори відбулися. Адже за пару тижнів до виборів така зустріч керівництва двох партій України та Росії точно додасть кілька відсотків до рейтингу «Опозиційної платформи», мобілізує їх електорат. Але, як ми побачили ці описи були трохи не в тему», - заявив експерт.

Він зазначив, що лідери партії змогли налагодити контакт з російським керівництвом і забезпечити старт для вирішення багатьох проблем, які офіційній владі поки вирішити не вдалося.

І Віктор Медведчук, і Юрій Бойко, і Вадим Рабінович говорили про мир, зниження цін на газ, створення робочої групи з проблем громадян України та Росії. Це вкрай важливі питання. Поки офіційна влада їх вирішити не може або не хоче, добре, що є українські політики, які такі переговори ведуть. І беруть на себе цю місію. Насправді делегація Опозиційної Платформи - За Життя відстоювала саме українські інтереси, обговоривши шляхи встановлення миру і зниження тарифів, намітивши плани по досягненню цих цілей», - вважає Якубін.

На його думку, зниження тарифів, встановлення миру і зростання добробуту - це одні з найважливіших і споконвічних інтересів населення.

Адже хіба зростання нашого спільного добробуту - це не наші споконвічні інтереси? Адже саме ми, як спільнота, найбільше зацікавлені в мирі і в тому, щоб тарифи для населення знизили. За всіма соцопитуваннями - ці дві теми найактуальніші для людей», - зазначив політолог

Він також звернув увагу на заяву співзасновника Опозиційної Платформи - За Життя Вадима Рабіновича, який на зустрічі з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у відкриту заявив, що вважає Крим - Україна.

На окрему увагу заслуговує жест Вадима Рабіновича. На зустрічі з керівництвом партії «Єдина Росія», в тому числі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, він прямо сказав, що Крим - це Україна. Це було як мінімум сміливо. Наша делегація показала, що готова на переговори по миру на Донбасі, щодо зниження цін на газ. І при цьому чітко дала зрозуміти, що не піде ні на які поступки на кшталт відмови від територій або визнання зміни кордонів України. Так що багато міфів - ця зустріч точно зруйнувала», - підсумував Олексій Якубін.