Суспільство
16 липня 2019
Комаровський розвіяв міфи про акліматизацію на відпочинку
Для правильної акліматизації вік дитини не має значення.
news-image

Доктор Комаровський розповів, які стандартні помилки допускає батьки в перші дні відпочинку і пояснив, що потрібно робити, щоб дитина швидко адаптувався. Про це він розповів на своєму форумі. Про це пише «Є!» з посиланням наРБК.

Він пояснив, що для правильної акліматизації на море, вік дитини не має значення. Важливо дати їй вільно звикнути до нового місця і стежити, щоб вона не перестарався на сонці та у воді. 

"Вік малюка не має значення. Як правило, діти, які не мають хронічних хвороб серця і судин, легко адаптуються до будь-яких умов, якщо батьки не роблять стандартних дурниць. Часто при адаптації дитина на якийсь час втрачає апетит. У цей час важливо не пхати в неї їжу. Якщо приїхали на море, не залазити у воду на кілька годин підряд, не сидіти на пляжі цілий день. Тоді ніяка акліматизація не потрібна", - зазначив Коморовський і додав, що перш, ніж їхати в незнайоме місце, потрібно з'ясувати, чи є там медичні пункти, де можуть надати допомогу.
"Головне інше — перед поїздкою ви повинні задатися такими питаннями: які умови будуть під час подорожі, де будете жити, чи зможете захистити дитину від сонця і спеки, чи у вас є медична страховка, куди звернутися за медичною допомогою. Якщо на ці питання ви дали адекватні відповіді, то вперед", - резюмував дитячий лікар.
 
Читайте також:З травня по червень в Анталії зафіксовано 13 смертей українців