Політика
16 липня 2019
Рабінович: Влада своїм мовчанням перетворює Україну в табір (відео)
Обстріли телеканалів, заклики до вбивств і захоплення іноземних громадян на території України - це ті речі, на які президент і його команда зобов'язані реагувати миттєво, однак цього не відбувається.
news-image

Обстріли телеканалів, заклики до вбивств і захоплення іноземних громадян на території України - це ті речі, на які президент і його команда зобов'язані реагувати миттєво, однак цього не відбувається.

Таку заяву зробив народний депутат і співголова партії «Опозиційна платформа - ЗА ЖИТТЯ» Вадим Рабінович в ефірі програми «Розмови за життя з Вадимом Рабіновичем» на телеканалі «112 Україна», пише «Є!».

«По телеканалу в центрі європейської столиці стріляли з гранатомета. У будь-якій країні світу вже вранці біля будівлі зібрався б натовп, приїхали б всі політики країни, всі вулиці вже прочісували б по одній простій причині - це злочин «номер один». А що ми бачимо в Україні? Ніякої реакції діючої влади! Чому ні «Слуга народу», ні президент Володимир Зеленський не засудили напад на 112-й канал? Виступив екс-лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош із заявою, що, мовляв, нехай журналісти «112» звільняються, бо їх будуть вбивати. Реакції ніякої! Журналіст Отар Довженко відкрито пропонує вбити Віктора Медведчука, Нестора Шуфрича та Вадима Рабіновича. Реакції ніякої! З таким успіхом вони нас усіх в центрі столиці скоро будуть вбивати!», - обурився політик.

Він підкреслив, що ситуація, коли на теракт проти національних медіа ніяк не реагує керівництво країни, є ненормальною.

«Якщо ми не реагуємо на обстріл каналу - ми зійшли з розуму! Якщо дев'ятий номер у списку партії «Слуга народу», гендиректор «1 + 1» Олександр Ткаченко закликає закрити рот провідним інформаційним каналам країни, якщо журналіст Вахтанг Кіпіані закликає підкидати наркотики неугодним журналістам, якщо сам Зеленський обіцяє закрити після виборів «проросійські» канали, то щось у нас не так! Як він міряти буде цю «проросійськість»?», - поцікавився Вадим Рабінович.

Засудив парламентарій і заклики викрадати іноземних громадян на території України, з якими недавно виступив Дмитро Ярош.

«В Італії засудили італійця, який воював на боці невизнаної «ДНР», і тут же Ярош запропонував захоплювати італійців на території України. І знову немає реакції влади! Ви хочете в Україні «весілля в Малинівці» влаштувати? Наша держава - це табір чи що? Обстріли телеканалів, заклики до вбивств і захоплення іноземних громадян на території України - все це відбувається в центрі європейської столиці і ніякої реакції влади не було!», - обурився політик.

Співголова Опозиційної ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ нагадав, що західні партнери давно погано про нас думають, але тепер будуть думати ще гірше.

«На превеликий мій жаль, на Заході погано думають про нашу країну - про стан демократії і свободи слова. Незважаючи на це, влада ставить перед собою мету закрити два телеканали. І якщо ми на цих виборах підтримаємо президента, вибравши його партію, ми «вб'ємо» хорошого президента. А якщо ми підтримаємо тих, хто його критикує, тоді ми побудуємо нормальну країну!», - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:Будівлю телеканалу «112 Україна» в Києві обстріляли з гранатомета (фото)