Події
17 липня 2019
В Іраку розстріляли турецьких дипломатів
Після того, як співробітники дипмісії увійшли в ресторан, зловмисник відкрив по них вогонь.
news-image

В іракському місті Ербіль стався напад на ресторан, де знаходилися співробітники турецького консульства, передає   «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Спочатку повідомлялося про трьох загиблих дипломатів. Однак МЗС Туреччини офіційно підтвердило загибель одного співробітника дипмісії.

У свою чергу, посольство Туреччини в Багдаді не стало спростовувати інформацію про смерть кількох дипломатів, проте точні їх посади поки не повідомляються.

Агентство Анадолу з посиланням на власника ресторану повідомляє, що після того, як співробітники дипмісії увійшли в будівлю, зловмисник в цивільному відкрив по них вогонь з двох пістолетів.

Нагадаємо, Ербіль вважається столицею Іракського Курдистану - державного утворення у складі Іраку зі статусом широкої автономії, що прагне до відділення. В Анкарі неодноразово висловлювалися проти ідеї незалежності Іракського Курдистану.

Раніше турецька авіація завдала масованого удару на території Іраку по позиціях Робочої партії Курдистану, яку Анкара вважає терористичною організацією.

Читайте також: У Сирії підірвався автомобіль з американськими журналістами