Події
18 липня 2019
У Зеленського хочуть встановити покарання за співпрацю з бойовиками «ЛДНР» чи владою в Криму
Після виборів команда президента подасть на розгляд нового парламенту відповідний законопроєкт.
news-image

Команда президента Зеленського хоче ухвалити закон, який чітко визначатиме покарання за співпрацю з бойовиками «ЛДНР» або російською владою в Криму. Про це theБабелю розповів радник команди президента з політичних питань, один із головних ідеологів «Слуги народу» Микита Потураєв, передає «Є!»

Він стверджує, що після виборів команда президента розробить та подасть на розгляд нового парламенту законопроєкт «Про співпрацю з окупаційними адміністраціями на територіях Донецької, Луганської області та в автономній республіці Крим».

У цьому законі хочуть передбачити різні покарання, залежно від того, яким саме чином людина спрівпрацювала з владою окупованого Криму чи бойовиками на Донбасі. За словами Потураєва, мирні жителі на окупованих територіях, бойовики та посадовці повинні чітко розуміти, що їх чекатиме на підконтрольній Україні території.

«Від нас чекають на всіх окупованих територіях чітких сигналів як від держави, яка міра відповідальності очікує на людей на цих територіях. Адже ті, хто прямо працювали в окупаційній адміністрації, ті, хто співпрацювали з цими адміністраціями свідомо чи вимушено, і люди, які просто живуть на цих територіях і ні в чому не винні, повинні розуміти чітко, що їх чекає тут», — пояснив він.

За словами Потураєва, влада вже отримує «сигнали» від людей з окупованих територій, які нібито готові повернутися на підконтрольну Україні територію та відбути тут покарання за співпрацю з бойовиками.

Читайте також: «Концертний Укроборонпром»: Зеленський не зміг вимовити назву концерну (відео)