Світ
19 липня 2019
Нова голова Єврокомісії заявила про необхідність продовжити жорсткий курс проти РФ
Одночасно з цим Заходу необхідно запропонувати Росії діалог, вважає Урсула фон дер Ляєн.
news-image

Обрана на посаду голови Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн підтвердила, що є прихильницею жорсткого курсу щодо Москви, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

В інтерв'ю газеті Die Welt, опублікованому в п'ятницю, 19 липня, фон дер Ляєн висловилася за збереження санкцій, які ЄС ввів проти РФ. 

"Кремль не прощає слабкості. З позиції сили нам слід дотримуватися санкцій щодо Росії", - заявила голова Єврокомісії.

Одночасно з цим Заходу необхідно запропонувати РФ діалог, переконана екс-міністр оборони Німеччини. Вона виступила на захист жорсткої політики Брюсселя щодо Кремля, що проводилася в останні роки.

"Ми вже досить довго спостерігаємо ворожу поведінка Москви. Це проявляється як у порушенні міжнародних правил, такому, як протизаконна анексія Криму, так і в спробах максимально розколоти Європу", - нагадала фон дер Ляєн.

Водночас Урсула фон дер Ляєн висловила задоволення тим, як Захід відреагував на провокації Москви. 

"Ми, європейці, все більш успішні у викритті російських кампаній по дезінформації, а також у тому, як ми чинимо з кампаніями по просуванню фейків у соцмережах", - зазначила вона.

За словами екс-міністра, Захід вважає "привілеєм" відповідати на подібні дії демократично - "прозоро, за допомогою вільної преси та відкритих дебатів".

Пропустить через 12 Крім того німецький політик нагадала про необхідність більш тісної взаємодії ЄС і США. Сподіваюся, наші американські друзі не будуть забувати, що ми перебуваємо на одній стороні й повинні діяти більш злагоджено, сказала вона.

Урсула фон дер Ляєн займе свій новий пост 1 листопада. Вона була затверджена Парламентом на чолі Єврокомісії 16 липня. В її підтримку висловилися 383 депутати, проти - 327, утрималися - 22.

Читайте також:До Конгресу США внесено проект санкцій проти Росії за захоплення українських моряків