Світ
20 лютого 2015
Європа не може залишити Порошенка в біді - Брок
Він також виявив розуміння до позиції президента Петра Порошенка щодо направлення в Україну миротворців
news-image

Голова комітету з зовнішньої політики Європарламенту Ельмар Брок висловлюється за надання "більш потужного мандату" спостерігачам Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) на сході України.

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на DW.

"Працівники ОБСЄ повинні мати більш потужний мандат та отримати можливість краще себе захищати, коли вони перевіряють дотримання режиму припинення вогню", - заявив Брок, додавши, що спостерігачів потрібно краще оснастити, надати їм безпілотники.

Розширення мандату ОБСЄ, на його переконання, має підтримати Росія, бо "якщо Москва відмовиться - це буде величезною втратою довіри до неї". У такому разі, наголосив європарламентарій, виникне питання, наскільки серйозно Москва ставиться до Мінської угоди.

"Путін мусить також подбати про те, щоб найближчими днями було відведене важке озброєння", - наголосив Брок.

За його словами, якщо проросійські сепаратисти продовжать бойові дії, це призведе до "ескалації з обох боків".

"Тоді (Росії. - Ред.) загрожуватимуть нові санкції, і, можливо, США та деякі країни ЄС нададуть Україні захисне протитанкове озброєння", - переконаний Брок.

Між тим в інтерв'ю іншому німецькому виданню, Suddeutsche Zeitung, керівник зовнішньополітичного комітету Європарламенту виявив розуміння до позиції президента Петра Порошенка щодо направлення в Україну миротворців.

"Це - заклик про допомогу", - вважає Брок.