Суспільство
25 липня 2019
У Зеленського анонсували підвищення цін на холодну воду
Водоканали хочуть збільшити тарифи на холодне водопостачання на 15%.
news-image

В Україні водоканали хочуть збільшити тарифи на холодне водопостачання на 15%. Про це заявив представник президента України в Кабміні Андрій Герус, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Подорожчання може відбутися, оскільки для підприємств зросла ціна на електроенергію на 30%. У результаті, наразі представники водоканалів просять підвищити тариф на холодну воду для населення.

Крім того, Герус додав, що після підвищення цін на електроенергію у теплогенерувальних та експортних підприємств виникла низка проблем. За його словами, посприяти зниженню ціни для промисловості на електроенергію може окрема постанова Кабінету міністрів про покладення спеціальних зобов'язань, рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, формування ціни на електрику на добу вперед, а також рішення за тарифом від "Укренерго".

Посадовець додав, якщо ці механізми будуть задіяні, то вже від 1 вересня ціни на електрику для промисловості можуть знизитися.

Нагадаємо, раніше Зеленський звернувся до Ради з вимогою терміново розглянути законопроєкт щодо зниження тарифу на електроенергію. 

Читайте також:Представник Зеленського в уряді сказав, чого чекати від цін на газ