Події
25 липня 2019
Зеленський особисто прийняв рішення затримати російський танкер - журналіст
Президент України Володимир Зеленський напередодні, 24 липня, особисто прийняв рішення про затримання російського танкера NEYMA
news-image

Президент України Володимир Зеленський напередодні, 24 липня, особисто прийняв рішення про затримання російського танкера NEYMA. Про це повідомив на своїй сторінці головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов, пише «Є!»  з посиланням на Страна.ua.           

Рішення про затримання було схвалено президентом Володимиром Зеленським напередодні, 24 липня. Рішення приймалося непросто, оскільки було очевидно, що арешт призведе до дій у РФ. Хотілося б подякувати за професійні дії співробітників СБУ і військової прокуратури, які чітко виконали указ президента і провели затримання порушників ", - написав він.

Також Бутусов підкреслив, що для президента Зеленського - це перша операція на посаді на захист інтересів України, яка викличе злість і роздратування Кремля.

Він зазначив, що затримання "нейм" - логічна відповідь на невиконання Російською федерацією рішення Міжнародного морського суду, який звинуватив РФ в незаконному затриманні українських моряків і катерів 25 листопада 2018 го, і зажадав їх негайного звільнення.

 

Раніше стало відомо, що  на борту російського танкера перебуває екіпаж з близько 15 громадян Російської Федерації . Перед цим  в МЗС РФ заявили, що російська сторона з'ясовує обставини події затримання російського танкера NEYMA для прийняття адекватних заходів . У міністерстві відзначили, що Києву також "варто подумати про можливі наслідки таких дій для ситуації в Азовському морі".

Як повідомлялося пізніше, всіх моряків, які перебували на затриманому танкері, відпустили .