Київ
28 липня 2019
У Софії Київській пройшла літургія з нагоди хрещення Русі - України
Головний вівтар встановлено перед входом в храм
news-image

На території Софійського собору в Києві пройшла божественна літургія з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Русі - України, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Богослужіння очолив митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної Церкви України Епіфаній у співслужінні всієї повноти Церкви. Головний вівтар встановлено перед входом в храм. На території національного заповідника "Софія Київська" була обмежена кількість вірян та духівництва. Більшість вірян, які прийшли на літургію, перебували на площі біля Софійського собору. На заході, крім українських священнослужителів, також був присутній представник Вселенського патріарха митрополит Галльський Еммануїл. Після закінчення літургії запланований урочистий хресний хід на чолі з Епіфанієм.

*** День Хрещення Київської Русі - України - державна пам'ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, яка відзначається щорічно 28 липня - в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. Хрещення Русі - масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.


Читайте також: Рада оновиться на понад 80% та помолодіє