Суспільство
29 липня 2019
Кохання допомагає знизити потяг до алкоголю, - дослідження
Американські вчені знайшли спосіб, як позбутися від надмірного вживання алкоголю.
news-image

Проводячи час з партнером, люди більше контролюють один одного, ніж живучи на самоті. Про це пише «Є!» з посиланням на ЙодМедіа.

Американські вчені знайшли спосіб, як позбутися від надмірного вживання алкоголю (або звести його до мінімуму). Для цього всього лиш потрібно... полюбити.

Як стверджують експерти з університету Вірджинії, кохання і подальші відносини дозволяють партнерам більш захоплюватися один одним, ніж зв'язками зі спиртним. Закохані не хочуть розчаровувати один одного, тому часто відмовляються від того, що може нашкодити їх позитивного образу. Крім того, у стосунках підвищується обопільний контроль, що сприяє зупинці "падіння в алкогольну прірву". 

Вчені також довели, що любов здатна запобігти генетичній схильності до алкоголізму. Для цього вони провели дослідження над поведінкою фінських близнят з "алкогольною" спадковістю. У процентному співвідношенні у тих близнюків, які були у відносинах, потяг до спиртного або взагалі не проявився, або був мінімальним, на відміну від родичів-одинаків.

Експерти підкреслили, що на фізіологічному рівні зв'язку алкоголь-кохання помічено не було: відносини впливають на психологію людей, стимулюючи тих відмовлятися від келишка-іншого.

Читайте також:В Україні видаватимуть безкоштовні ліки від раку крові