Події
31 липня 2019
У Білорусі винесено другий смертний вирок за цей рік
Злочинець вбив двох сестер-пенсіонерок.
news-image

У Білорусі колегія у кримінальних справах Вітебського обласного суду засудила Віктора Павлова до виняткової міри покарання за жорстоке вбивство двох сестер-пенсіонерок. Про це повідомляє білоруський правозахисний центр Вітебська весна, передає «Є!» із посиланням на Сегодня.

Це вже другий смертний вирок, який винесли у Білорусі 2019 року.

Держобвинувач попросив для Павлова вищу міру покарання – розстріл. Прокурор зазначив, що вбивство скоєне цією особою вже не вперше і це є обтяжуючим фактором.

У своєму останньому слові у суді обвинувачений заявив, що кається і просив суд не виносити йому смертний вирок. Адвокат Павлова також переконувала суд не застосовувати до нього виняткову міру і під час винесення вироку врахувати його каяття та співпрацю зі слідством.

В результаті суд погодився з позицією державного обвинувача як по суті обвинувачення, так і щодо міри покарання. Смертний вирок оголосив голова судової колегії Євген Давлюд.

Рішення суду не є остаточним і може бути оскаржене у вищій інстанції.

Нагадаємо, Білорусь залишається єдиною в Європі і СНД державою, де застосовується смертна кара. З 1990 року у Білорусі було розстріляно понад 400 засуджених до вищої міри покарання. За весь цей час була помилувана лише одна особа.

Міжнародні організації вимагають від влади республіки скасувати смертну кару або ввести на неї мораторій.

Читайте також: У Туреччині розстріляли білоруського дипломата