Політика
1 серпня 2019
У Києві протестувальники штурмували Офіс президента: з'явилося відео
Ошукані інвестори хотіли поспілкуватися з Володимиром Зеленським
news-image

1 серпня біля Офісу президента Володимира Зеленського пройшло два мітинги, пише «Є!»  з посиланням на РБК Україна.             

Метою одного з них було звільнення політв'язнів. Метою другого – вирішення питання з житлом, так як багато ЖК, в які інвестували кияни та жителі інших міст, досі не здані в експлуатацію. Вони виявилися більш радикально налаштованими. Ошукані вкладники довго просили вийти до них президента України, а після — вирішили взяти офіс гаранта штурмом. 

Самі протестувальники розповіли, що вони купили квартири в більш ніж 20 житлових комплексах столиці. За їхніми відомостями, в Києві всього 60 ЖК, вкладники яких залишилися ні з чим. Один з протестувальників розповів, що раніше протести відбувалися під Київською міською адміністрацією, однак це не дало результатів. Зараз у них остання надія на Зеленського.

"Ми вимагаємо, щоб була державна гарантія того, що якщо інвестор вкладає у будівництво, то він цю квартиру отримає", - розповів про вимогах мітингу один з протестувальників.

Мітингувальники принесли на Банкову каремати і ковдри, сказавши, що будуть тут жити. Коли до них ніхто не вийшов протягом години, натовп кинувся до дверей будівлі. Вони стукали і намагалися відкрити двері, після цього вступили в бійку з поліцією діалогу і нацгвардійцями. Вийшов з офісу представник Президента і пообіцяв, що до мітингувальників вийде сам Володимир Зеленський або хтось із його найближчого оточення. Після цього атмосфера трохи розрядилася.