Події
2 серпня 2019
Трамп підписав указ про введення нових санкцій проти Росії
Дональд Трамп підписав указ, що вводить другий пакет санкцій США проти Росії по справі Скрипалів.
news-image

Президент Дональд Трамп підписав указ, що вводить другий пакет санкцій США проти Росії по справі Скрипалів. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

Як повідомляється, Трамп у четвер підписав указ, що стосується процедури виконання положень про введення санкцій щодо країни, яка порушила американський закон про контроль над хімічною і біологічною зброєю і заборону її застосування від 1991 року. Саме він став юридичною підставою для введення проти РФ першого пакету санкцій по справі Скрипалів у кінці серпня 2018 року.

Раніше лідери комітету Палати представників Конгресу Сполучених Штатів по закордонних справах закликали президента Дональда Трампа ввести другий пакет санкцій проти Російської Федерації, пов'язаний з отруєнням колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії на території британського міста Солсбері.

Додамо, на початку березня 2018 року в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Колишній британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервнопаралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах два сенатори - республіканець Марко Рубіо і демократ Кріс Ван Холлен - закликають до посилення санкцій проти Росії. Сенатори переконані, що в остаточну версію документа повинні бути включені витрати на заходи у відповідь на можливе втручання в майбутні вибори і здатні завдати удару по суверенному боргу Росії, а також її енергетиці та обороні.

Читайте також:Відповідь за моряків: СБУ захопила російський танкер (фото, відео)